Čuvarkuća za proširene vene – prednosti i ljekovitost

Pored mnogobrojnih biljaka za liječenje i ublažavanje simptoma proširenih vena ističe se i biljka čuvarkuća. Njezin stručan naziv u latinskom jeziku je sempervivum. Što bi značilo – živjeti vječno.

Biljka se još naziva i nekim drugim imenima kao što su:

  • žednjak
  • cmilić
  • treset
  • možek
  • ušna ili vazdaživ

Njezin latinski naziv Sempervivum znači uvijek živuća, i pod tim nazivom je poznata svugdje u svijetu.

Izgled same biljke može podsjećati na neki mali kaktus.

Ima debele i mesnate listove koji su puni soka, a taj sok ima ljekovita svojstva. Listovi se mogu i jesti, pogotovo kada je biljka mlada, ali nemaju neki dobar ukus.

Kao pripravci od čuvarkuće najviše se rade sokovi, čajevi i masti.

Dobra je za tretman proširenih vena, za liječenje rana i za razne kožne infekcije. Može se koristiti i kod problema s hemoroidima. Hemoroidi su isto jedan oblik proširenih krvnih vena.

Čuvarkuća za proširene vene – na koje načine se čuvarkuća koristiti u tretmanu bolesnih vena?

čuvarkuća za varikozne vene na nogama
ljekovita biljka čuvarkuća
jestivi list čuvarkuće

Za tretman i liječenje proširenih vena teško je pronaći odgovarajući lijek ili pripravak na biljnoj bazi od neke ljekovite biljke koja pomaže kod proširenih vena.

Nešto više o biljkama koje se koriste za tretman proširenih ili varikoznih vena možete pročitati na sljedećem linku:

18 ljekovitih biljaka za tretman proširenih vena

Nekim ljudima pomažu određene terapije, dok drugima ne. Stvar djeluje dosta invidualno i nema nekih pravila.

Jednom kada se dođe do efikasnog lijeka, treba se pridržavati terapije da bi se simptomi proširenih vena uzeli pod kontrolu.

Isto tako osim liječenja vena treba voditi računa o prevenciji za vene. Kako ne bi došlo do problema s venama.

Ako želite izbjeći pojavu proširenih vena, te živjeti i jesti zdravo, svakako se bazirajte na što više raznovrsnog voća i povrća.

Prilagodite svoj dnevni jelovnik tako da uvijek uzmete i dovoljnu količinu vitamina, minerala, prirodnih vlakana.

Posebnu pažnju posvetite na minerale, koje prosječan čovjek kroz svoju prehranu unosi veoma malo ili gotovo ništa. Tako da ljudski organizam od rane mladosti trpi nedostatak važnih minerala.

Opća upotreba čuvarkuće

Listovi biljke se mogu jesti. Može se koristiti kao dodatak voćnim i zelenim salatama, sok iz lista se može iscijediti pa koristiti kao dodatak drugim sokovima. Sok se koristi i kod liječenja bolova u ušima, na način da se nakapa nekoliko kapi soka iz lista u uho i ostavi tako neko vrijeme da djeluje. Kasnije je taj sok potrebno iscijediti iz uha.

Više o ovoj korisnoj biljci saznajte na vrtlarici.

Čuvarkuća za proširene vene

Od biljke i njezinih listova mogu se raditi obloge za vene. I različiti drugi pripravci, po veoma sličnom principu kao i s drugim ljekovitim biljkama.

Od drugih biljaka, divlji kesten je danas najpoznatija biljka koja se koristi za gotovo sve bolesti vena. Ako imate probleme sa venama, želite ih liječiti prirodnim biljnim lijekovima, uzmite sebi neku kremu na bazi kestena. Ili gel na bazi nevena. Pogledajte prirodan gel od nevena za varikozne vene

Opća preporuka za prevenciju bolesti vena na nogama

SalviaKornati

Da bi ublažili probleme sa venama i na vrijeme izbjegli neugodne probleme pripazite na prevenciju.

Izbjegavajte duga stajanja na mjestu, potrudite se biti fizički još više aktivni. Smanjite tjelesnu masu. Svaki put kada se kupate uradite hidromasažu nogu. Koristite elastični zavoj ili čarape za problematične vene.

Za dodatne informacije pogledajte sljedeće članke:


Naručite čarape za vene već od 99 kuna za par!

Ispunite obrazac za narudžbu koji se nalazi ispod, i poslati ćemo Vam čarape za vene po cijeni od 99 kuna za jedan par. Čarape će stići na Vašu kućnu adresu dostavnom službom u najkraćem mogućem roku.

Gdje da pošaljemo Vašu narudžbu?

miracle socks čarape za vene

Način dostave:
Proizvod ćemo isporučiti putem najbrže i najpouzdanije kurirske službe a plaćate po primitku isporuke. Trošak dostave narudžbe iznosi 35 kuna.

Dali vam je članak bio koristan?

Komentiraj