Kako smanjiti vidljivost vena na nogama – Nekoliko načina kako možeš prekriti vidljive vene

Ukoliko te muče vidljive vena na nogama vjerojatno imaš svijetlu put. Mnoge žene svjetlije puti muči taj problem, posebno u mladosti i u srednjim godinama. Evo nekoliko najboljih načina kako smanjiti vidljivost vena na nogama.

Vidljive vene na nogama nekada znaju biti osim estetskog problema kod žena i zdravstveni problem. Kada je riječ o zdravstvenom problemu, riječ je o proširenim venama. Tu se radi već o ozbiljnom zdravstvenom problemu koji značajno narušava kvalitetu života.

No ukoliko su vene samo jače vidljive zbog svjetle puti i drugih genetskih čimbenika koje naslijedimo, to ne mora biti ništa problematično osim estetike.

Možda i ti, kao i druge žene sa istim ili sličnim problemom imaju neugodnosti tokom ljeta i toplijeg djela godine kada se mogu odjenuti haljine, suknje i kratke hlače koje otkrivaju noge na kojima su baš izražene vene.

Najjednostavnije je rješenje jednostavno prihvatiti to kao nešto normalno i ne obraćati puno pažnju na to, niti tomu davati neki značaj ili težinu.

Nažalost, to je ujedno i najteže.

Bitno je obratiit pažnju tokom vremena na svoje vene, kako se ne bi pojavio problem oko proširenih ili varikoznih vena.

Drugo je ukoliko se radi o već bolesnim venama koje su proširene, pa su na taj način izražene i vidljive. Takve vene nije dobro prekrivati i smanjivati njihovu vidljivost, već ih treba liječiti i obratiti više na rješavanje problema, a ne na prikrivanje posljedica.

Kako smanjiti vidljivost vena na nogama

kako smanjiti vidljivost vena na nogama

Ukoliko su vene zdrave, a vidljive zbog svjetle kože i naslijeđene genetike, postoji nekoliko načina na koje se vene mogu prikriti.

1 Odjeća

Ovo je najbanalniji način za prekrivanje nogu i izraženo vidljivih vena. Iako to nije idealno rješenje, nekada je najjednostavnije nositi takvu odjeću koja prekriva noge i vene.

U vrijeme zime i hladnijeg doba godine to nije problem niti neki nedostatak. Tokom ljeta možete nositi razne široke ljetne hlače i dugačke haljine koje prekriju cijene doge i na taj način vaše vene na nogama se jednostavno ne vide.

Da bi s time bili zadovoljni potrebno je malo više truda uložiti u promjenu stila, kako bi s takvim odijevanjem tokom ljeta bili zadovoljni.

2 Šminka za lice

U nekim iznimnim situacijama može se probati koristiti šminka za lice kako bi prekrili vene na nogama. Iako ovo nije idealno rješenje, daleko od toga. Ali, može pomoći u nekim situacijama.

Tu od šminke najviše mislimo na korektor i na puder za lice. Odaberite odgovarajuću nijansu pudera za lice ili korektora.

Ako vene nisu baš toliko jako izražene može se koristiti korektor za lice. Neki od njih imaju dobro svojstvo prekrivanja nedostataka na koži. Ako imate tek poneku vidljivu venu na nozi, dovoljno je da korektorom u boji svojih nogu, namažete ta mjesta, prstom ili vatom dobro nanesite, kao kada šminkate podočnjake i problem može biti na taj način riješen.

U slučaju kada su vene jače vidljive probajte s puderom za lice.

3. Žuti korektor za prekrivanje vena

Radi se o proizvodu koji ima dobru sposobnost prekrivanja vidljivih vena na nogama koje su obično svjetlo plave moje do neke tamnoljubičaste.

Tu je još dugotrajnost i vodootpornost, tako da će efekt biti duži i bolji.

U svakom slučaju ukoliko se odlučiš nabaviti neki takav proizvod, dobro prouči specifikacije i primjenu, jer efekt sigurno ovisi od proizvoda do proizvoda.

Žuti korektor za vene nalazi se među omiljena sredstva za prikivanje vena i kapilara, u svakom slučaju vrijedi probati.

4. Puder za vene

Kao zadnji proizvod postoji puder namijenjena za prikrivanje vena, kapilara ožiljaka na koži, fleke od opekotina, kao i vidljive vene. Imaju vrlo gustu strukturu i jako dobro prekrivaju površinu kože, te skrivaju ono što se na površini kože vidi. Takav puder praktični prekrije cijelu nogu i stvori jedan ovi sloj.

5 Kompresivne čarape za vene

Čarape za vene mogu se koristiti iz preventivnih razloga ili iz medicinske potrebe i s razlogom.

Čarape za vene imaju prvenstveno preventivnu svrhu, kako bi spriječile nastanak proširenih vena i smanjile mogućnost za pojavu raznih tegova povezanih s osjetljivim venama na nogama.

To mogu biti upale vena, bolovi u nogama, trnci, osjećaj teških i umornih nogu.

Te, na kraju pojava proširenih vena koje onda više nisu samo estetski problem, već i ozbiljan zdravstveni problem.

Čarape za vene mogu poslužiti i kao sredstvo za prekrivanje vidljivih vena na nogama. Nisu nešto naročito popularne, posebno kod mlađih generacije zbog estetike i mode. Ali, mogu veoma puno pomoći u prevenciji. Poboljšavaju cirkulaciju u nogama, olakšavaju dugotrajno stajanje i sjedenje.

Više o čarapama za vene možete pročitati klikom na: čarape za vene – čemu služe i kako ih nabaviti?

Kako smanjiti vidljivost vena na nogama – kada su vidljive vene problem, a kada ne?

Vene na nogama kao i kapilari mogu postati ozbiljan zdravstveni problem, ako ne obratite pažnju na vrijeme i spriječite pojavu problema.

Zato, samo izraženo vidljive vena na nogama nisu nikakav zdravstveni problem, već samo estetski i to najviše kod žena. Takve vene se mogu više ili manje uspješno prekriti gore navedenim metodama i dostupnim sredstvima. Nekada više komotno nekada manje.

Problem je ako nastojite prikriti ili smanjiti vidljivost već bolesnih i izraženo proširenih vena na svojim nogama. U takvim situacijama potrebno je zatražiti pomoć liječnika i odlučiti što poduzeti u vezi takvih vena.

Više informacija i korisnih savjeta može pronaći na ovom portalu.


Naručite čarape za vene već od 99 kuna za par!

Ispunite obrazac za narudžbu koji se nalazi ispod, i poslati ćemo Vam čarape za vene po cijeni od 99 kuna za jedan par. Čarape će stići na Vašu kućnu adresu dostavnom službom u najkraćem mogućem roku.

Gdje da pošaljemo Vašu narudžbu?

miracle socks čarape za vene

Način dostave:
Proizvod ćemo isporučiti putem najbrže i najpouzdanije kurirske službe a plaćate po primitku isporuke. Trošak dostave narudžbe iznosi 35 kuna.

Dali vam je članak bio koristan?

Komentiraj