Laserska operacija vena cijena – koliko iznose cijene operacije i o čemu ovise?

Laserska operacija vena – Endovenska laserska ablacija (EVLA)

Laserska operacija vena (EVLA) spada u suvremene metode operiranja proširenih vena. Laserom se mogu operirati i kapilari. Neke klinike u svojim zahvatima operiraju proširene vene do određenog promjera vene. Prije same operacije vrši se pregled i tada je moguće ustanoviti dali vaše vene odgovaraju takvom tipu operativnog zahvata i koje su sve pripreme prije same operacije vena laserom.

Laserska operacija vena cijena

Proširene vene na nogama možete pomoću lasera operirati u nekoliko državnih bolnica. Više o tome možete pročitati na linku – laserska operacija vena u državnim bolnicama. Ili možete svoje vene operirati u privatnim klinikama.

Kako se kreću cijene laserske operacije i o čemu ovise?

laserska operacija vena cijena

Cijena laserske operacije kreće se u nekoliko raspona. Najčešće se cijene odnose na jednu nogu.

 • Cijena se kreće u rasponu od 8 000 – 10 000 kuna za jednu nogu
 • Ili u rasponu od 12 000 – 13 000 kuna za jednu nogu
 • Ili u rasponu od 14 000 – 16 000 kuna za obje noge

Za konkretne cijene javite se pojedinoj ustanovi ili klinici.

Potrebno će najvjerojatnije biti napraviti pregled i savjetovanje da bi saznali konkretnu cijenu zahvata u vašem slučaju.

Cijene operacije koje klinike nude odnose se u većini slučajeva na jednu nogu. Ukoliko morate operirati obje noge moguće da će ukupna cijena biti manja, odnosno dobiti ćete neki popust primjerice 15% na ukupnu cijenu za operiranje obje noge.

Ili je cjenik tako formiran da je operacija druge noge prilično manja nego samo jedne noge. Cijene se od klinike do klinike znaju znatno razlikovati.

Cijena ovisi i o težini stanja vena. Možda će biti potrebno pored glavnog stabla parve ili magne operirati jedan ili više variksa na nozi. O tome ovisi i konačna cijena operacije laserom.

Većina klinika ima suradnju s bankama i kartičnim kućama, te nude svojim pacijentima plaćanje operativnih zahvata na nekoliko rata platnim karticama, bez naknada i kamata (u većini slučajeva najviše do 12 rata). Pacijenti takve usluge plaćaju najviše na takav način.

Isto tako za gotovinsko plaćanje možete očekivati popust.

Neke od prednosti operacije vena laserom

 • bezbolna operacije, bez rezova i vidljivih ožiljaka na nozi
 • brzi operativni zahvat u trajanju do dva sata
 • vrlo kratak postoperativni period i brzo vraćanje svakodnevnim aktivnostima
 • uklanjanje simptoma problematičnih vena: bolovi u nogama, otekline, upale, estetski problem
 • s vrlo malom mogućnosti za teže komplikacije nakon operacije
 • može se izvoditi u bilo koje doba godine
 • daje najbolje efekte
 • najmanje razara tkivo noge
 • nije potrebno dugotrajno nošenje elastičnih zavoja
 • kompresivne čarape nose se do 4 tjedna nakon operacije

Kratak opis zahvata operacije primjenom lasera

Princip zahvata i uklanjanja vena zasniva se na laseru. Laser je fokusirani snop svjetlosti. Ta svjetlost stvara toplinu, a toplina oštećuje bolesnu venu. Na taj način pomoću lasera oštećuje se bolesna vena i onda se zatvara. Takva vena postaje nefunkcionalna i kao takva nestaje. Kada se vena nakon operativnog postupka zatvori, kroz nju više ne prolazi krv. Već se krv preusmjerava u obližnje zdrave vene.

Nedostatak ove operacije je što se ne može primijeniti za vene koje su odmah ispod kože. Već se te vene uklanjaju drugim operativnim metodama i zahvatima. Obično je to kirurški zahvat i operacije vena pjenom.

Pripreme prije operativnog zahvata laserom

liječenje vena operacijama iskustva pacijenata

Prije same operacije potrebno je napraviti pripremu. Morati ćete obaviti color doppler vena. I prije početka operacije ne bi trebali barem 6 sati ništa jesti niti piti. Neke druge posebne pripreme i zahvate nije potrebno obavljati, osim konzultacija s liječnikom. Sve detalje i točne korake dobiti ćete od liječnika u klinici ili bolnici gdje odlučite obaviti imperativni zahvat.

Nakon operacije trebati ćete koristiti kompresivne čarape. Točnu mjeru kompresivnih čarapa koja vama odgovara dobiti ćete prije same operacije.

Oporavak nakon operacije vena laserom

Neko dugotrajno vrijeme oporavka kod ovakve operacije nije potrebno. Pacijent nakon operacije odmah može početi normalno hodati i kretati se. Prvih nekoliko dana nakon operacije treba izbjegavati veća i teža fizička opterećenja, kao što je duga stajanja i duga sjedenja, bavljenje sportovima i rekreacijom. Mogu se pojaviti manji krvni podljevi i osjećaj slabije boli s unutarnje strane potkoljenice na nozi koja je operirana.

Nakon operacije potrebno je nositi kompresivne čarape. I to od 4. dana nakon operacije. Čarape se nose samo po danu, spavanje možete bez čarapa. Ukupno vrijeme u kojem ćete trebati nositi čarape za vene se kreće oko mjesec dana. Ali točnije i za vaš slučaj potrebne informacije dobiti ćete od liječnika. Nakon tjedan dana od operacije možete se vratiti svakodnevnim aktivnostima i svojem poslu.

Laserska operacija vena cijena i komplikacije nakon laserske operacije vena

Operacija vena laserom smatra se suvremenom metodom operiranja vena, i jedna je od boljih metoda uklanjanja proširenih vena. Cijene operacije su invidualne i ovise dali je potrebno operirati jednu ili obje noge, te o težini stanja vena.

Nakon operacije mogu se pojaviti neke od komplikacija. U većini slučajeva mala je vjerojatnost većih i težih komplikacija. Da bi izbjegli eventualnu pojavu većih i težih komplikacija nakon operacije trebate se pridržavati procedure za oporavak nakon operacije. Potrebno je prvih tjedan dana nakon operacije izbjegavati teže fizičke aktivnosti, pridržavati se nošenja kompresivnih čarapa, odmarati i pripaziti na cirkulaciju.

Od većih komplikacija moguće je dobiti duboku vensku trombozu.


Naručite čarape za vene već od 99 kuna za par!

Ispunite obrazac za narudžbu koji se nalazi ispod, i poslati ćemo Vam čarape za vene po cijeni od 99 kuna za jedan par. Čarape će stići na Vašu kućnu adresu dostavnom službom u najkraćem mogućem roku.

Gdje da pošaljemo Vašu narudžbu?

miracle socks čarape za vene

Način dostave:
Proizvod ćemo isporučiti putem najbrže i najpouzdanije kurirske službe a plaćate po primitku isporuke. Trošak dostave narudžbe iznosi 35 kuna.

Dali vam je članak bio koristan?

Komentiraj