Laserska operacija vena preko HZZO u državnim bolnicama

Laserska operacija vena preko HZZO moguća je u KBC-u Osijek, KBC-u Zagreb i OB Zadar. To su tri bolnice koje su ne tako davno uvele ovu operaciju proširenih vena pomoću lasera.

Na operaciju moguće je ići putem uputnice liječnika opće prakse. Operacija proširenih vena pomoću lasera u ove tri državne bolnice je besplatna.

Kako navede iz KBC-a Osijek lista čekanja za ovu operaciju nije dugačka i na operaciju se čeka do dva mjeseca. Također, navode kako je među pacijentima sve više mlađih osoba muškog i ženskog spola koje se već u mlađim danima žele riješiti problema s proširenim venama, najviše iz estetskih razloga.

Proces operacije laserom

Operacija se izvodi pod lokalnom anestezijom i uz primjenu jednokratne laserske sonde koja dolazi u doticaj s unutrašnjom stjenkom oboljele vene.

Proširena vena se ne vadi iz noge kirurškim putem van, već se uz pomoć lasera koji se uvodi u venu kroz mali otvor na samoj nozi, vena zagrijava i pod utjecajem topline koju laserska sonda stvara vena se doslovno”spali” i nakon toga se „stisne” i tako postaje nefunkcionalna.

Kirurg cijelo vrijeme tokom zahvata provlači lasersku sondu kroz venu i tako ju zagrijava. Organizam takvu venu kroz naredni vremenski period sam razgradi.

No, međutim operacija ima i neka svoja ograničenja.

Postoji mogućnost da neće biti uspješno provedena, ukoliko je vena već veoma jako proširena. U tome slučaju se preporuči klasična operacija vena, gdje se takva vena onda vadi iz noge van.

Laserska operacija vena preko HZZO – oporavak!

Oporavak od operacije je vrlo kratak i bez većih komplikacija. U većini slučajeva pacijent već nakon sat vremena ustaje na nogu i isti dan ili drugi dan odlazi kući iz bolnice.

Tako da nije potreban duži boravak u bolnici.

Ovakva operacija pomoću lasera je jedan oblik suvremenog postupka operiranja i liječenja gdje se teži brzini i učinkovitosti zahvata. brzog i bezbolnog oporavka.

Bez potrebe za anestezijom ili vrlo malo lokalne anestezije i bez potrebe za dugotrajnim boravkom u bolnici.


Naručite čarape za vene već od 99 kuna za par!

Ispunite obrazac za narudžbu koji se nalazi ispod, i poslati ćemo Vam čarape za vene po cijeni od 99 kuna za jedan par. Čarape će stići na Vašu kućnu adresu dostavnom službom u najkraćem mogućem roku.

miracle socks čarape za vene

Način dostave:
Proizvod ćemo isporučiti putem najbrže i najpouzdanije kurirske službe a plaćate po primitku isporuke. Trošak dostave narudžbe iznosi 35 kuna.

Dali vam je članak bio koristan?

6 misli o “Laserska operacija vena preko HZZO u državnim bolnicama”

  1. Poštovani,

    Molim Vas informaciju kakva je trenutna situacija za čekanje na lasersku operaciju u KBC Zagreb ili Osijek i koji je princip naručivanja i prethodnih pretraga.

    Hvala

    Odgovori

Komentiraj